top of page

 

 

Onderzeegroentes verschillen van elkaar als gras van een boom, en misschien nog wel meer. Van Japan tot Schotland en van Hawaï tot de Filipijnen; wij blijven op zoek naar nieuwe smaken en structuren.

Budo Caviaar

Budo Caviaar wordt al honderden, wellicht duizenden jaren gegeten in Japan, waar het een delicatesse is. Het wier wordt vers gegeten met rijst of verwerkt in salades.

Eén van de lekkerste wieren die wij ooit geproefd hebben. Deze prachtige zeegroente, eenvoudig en gebruik met een toegankelijke smaak en tekstuur (kaviaar!) leveren het beste wat Japan te bieden heeft. Een beetje Okinawa op je bord: het antwoord op een lang en gezond leven! Vers te gebruiken, bijvoorbeel in een salade.

Spirulina

 

Spirulina is een microalg die verschillende keren 'ontdekt' is door westerese ontdekkingsrijzigers. Zowel in Mexico als in verschillende Afrikaanse landen en India wordt deze alg al sinds mensenheugenis gegeten. Daarnaast hebben zowel de NASA als de ESA in de jaren 70 -80 onderzoek gedaan naar deze alg als eten voor onderweg. Tegenwoordig is de gedroogde alg bekend van de 'superfood' pillen en poeders. Helaas komt de alg als poeder niet goed tot haar recht.

Verse spirulina heeft een milde smaak, als zachtgekookte eidooier, licht basich. De structuur is stevig, klei-achtig en geeft een romig gevoel in de mond.  De alg kan in kleine hoeveelheden vers geserveerd worden, geeft een heerlijke smaak aan beurre-blanc (niet te sterk verhitten) en leent zich uitstekend voor sappen en smoothies.

Morpha

 

Echt een zeewier waar je veel kanten mee op kunt. Het zeewier Morpha komt ongeveer over de hele wereld voor in verschillende varieaties. Wij telen een tropische snelgroeiende variant die lekker knapperig is met een mooie frisgroene kleur.

Morpha is een wier om vers te gebruiken. De smaak is licht zilt en de structuur is extreem knapperig/ krokant. Het is o.a. bij puree, gemengede salades en visgerechten een spannende toevoeging.

bottom of page